Felhasználási információk

Technológia, felhasználás:

Az Erwiphage PLUS engedélyezését megelőző szabadföldi kísérletek azt bizonyították, hogy a virágzás időszakában megelőző jelleggel végzett kezelés gyakorlatilag meggátolja a kórokozó aktiválódását. Ugyanakkor a szer nagy hatékonysággal a későbbi időszakban is megakadályozza a fertőzés terjedését.

A permetezési technológiába történő beépítésnél fontos figyelembe venni:

A virágzás időszakában a technológiába épített háromszori permetezés nyújt nagyfokú biztonságot az almatermésűeknél a tűzelhalás ellen.

Meghatározott környezeti feltételek együttállása esetén (hőmérséklet, páratartalom, vagy mechanikai sérülés veszélye) érdemes újbóli kétszeri permetezést végezni.

A termék két komponensből áll:

Az „A” komponens tartalmazza a fágokat. 1 hektár egyszeri permetezésére elegendő 100ml-es kiszerelésben kerül forgalomba. Az „A” komponenst a felhasználásig 3-8 fokon hűtőben, fagyásmentesen kell tárolni.

A „B” komponens a fágok életidejének a megnövelését biztosító UV védelmet adja. 1000 ml-es kiszerelésben forgalmazzuk, mely szintén egy hektár egyszeri permetezésére elegendő, tárolásához hűvös fényvédett helyre van szükség.

Dózis: “A” komponens 0,1 l/ha, + “B” komponens 1,0 l/ha (maximum 1000 l vízben).

Kijuttatás: permetezéssel napnyugta után.

  • Használatához a termelőknek is regisztráltatniuk kell magukat a NÉBIH megyei szervezeténél.
    • Növényvédelmi szakmérnök irányításával kerülhet kihelyezésre.
    A kipermetezést réztartalmú szerekkel együtt nem szabad elvégezni!
    • Kerülni kell az újrafertőződést okozó tényezőket, mint a lemetszett, beteg ágak jelenléte.

Más növényvédő szerekkel való keverhetőség, illetve kijuttatással kapcsolatos kísérletek most is folynak, az eddigi eredmények a keverhetőségi táblázatban láthatóak.